woensdag 14 maart 2012

"De objectieve gids voor aandelen advies"

De meeste beleggers zijn op zoek naar aandelen advies. Liefst moet het advies zo goed zijn dat ze op korte termijn een enorm kapitaal verdienen door hun geld te beleggen in aandelen.

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat snel rijk worden niet bestaat op de beurs. Of zoals sommigen het zeggen: “there’s no such thing as a free lunch.”

Het is uiterst belangrijk om goed aandelen advies in te winnen wanneer je gaat beleggen. Iedereen kan beleggingsadvies geven, zelfs de bakker op de hoek. Toch kan niet iedereen goed beleggingsadvies geven. Goed advies over aandelen komt van mensen die verstand hebben van aandelen en die er dag in dag uit mee bezig zijn.

Aandelen advies op lange termijn:

Advies op lange termijn wordt meestal verzorgd door beleggingsbladen, die de belegger helpen om de aandelen met het meeste potentieel uit te kiezen.

De redactie van beleggingsbladen bestaat uit ervaren analisten, die de cijfers van bedrijven minutieus uitpluizen en die op basis van de cijfers een prognose maken voor de komende jaren. Op die manier wordt de toekomstige waarde van een onderneming berekend, en dus ook de waarde per aandeel.

Sommige beleggingsbladen richten zich op bedrijven die tijdelijk in moeilijkheden verkeren. Door de moeilijkheden valt de koers van het aandeel (tijdelijk) sterk terug, maar wanneer het bedrijf er dan terug bovenop komt, levert dit een mooi rendement op.

Andere bladen die advies geven over aandelen, zoeken naar ondergewaardeerde bedrijven. Dit wil zeggen dat de beurskoers van het aandeel niet overeenkomt met de werkelijke waarde van een aandeel, op basis van de berekende totaalwaarde van de onderneming.

Deze bladen specialiseren zich in het vinden van deze pareltjes. Wanneer het grote publiek deze aandelen vervolgens op het spoor komt, gaat de beurskoers fors hoger.

Er bestaat een hele waaier aan beleggingsbladen die aandelen advies op langere termijn geven. De beleggingsbladen richten zich voornamelijk op de langere termijn (1 tot 5 jaar) en meestal specialiseert een blad zich in een bepaalde sector of een beleggingsmethode.

Een blad dat we een echte aanrader vinden, is SMART Capital . Het richt zich vooral op ondergewaardeerde aandelen en geeft aandelen advies voor de lange termijn (1 tot 3 jaar). Het is een beleggingsblad dat wekelijks verstuurd wordt, zowel per email als per post. Het advies is geschreven in duidelijke, klare taal en leest bijzonder vlot. Hun speurtocht naar ondergewaardeerde aandelen heeft al enkele zeer mooie rendementen opgeleverd.

Aandelen advies op korte termijn:

Aandelen advies op korte termijn wordt meestal aangeboden in de vorm van een dienst, die dagelijks verschillende aandelen opvolgt. Op basis van technische analyse voorspelt men de richting van de koers en stuurt een aandelen advies naar de klant.

Technische analyse is een techniek waarbij men aan de hand van indicatoren kan bepalen of een aandeel gaat stijgen of dalen. Men speelt hiermee in op het sentiment op de beurs.

In tegenstelling tot beleggen in aandelen op lange termijn, wordt amper rekening gehouden met de groeicijfers en toekomstige winsten van de onderneming. Economische vooruitzichten van het bedrijf zijn minder belangrijk, men richt zich vooral op het voorspellen van het sentiment op de beurs.

Dagelijks worden verschillende aandelen opgevolgd en via een real-time emailservice wordt de klant op de hoogte gebracht van het aandelen advies op korte termijn. Op basis van dit advies koopt of verkoopt hij aandelen.

Ook hier bestaan er verschillende diensten, die aan de hand van technische analyse de trend op de beurs voorspellen. Sommige diensten geven advies over aandelen op korte termijn, maar willen zo weinig mogelijk posities in portefeuille hebben.

Net zoals beleggingsbladen, specialiseren deze diensten zich in een bepaalde sector of beurs.

Het mag wel duidelijk zijn dat deze diensten geen aandelen kopen om de lange tijd in portefeuille te houden. Aandelen verhandelen op korte termijn is hun specialiteit. Dit wil niet zeggen dat er iedere dag aandelen gekocht of verkocht moeten worden. Het aandelen advies dat "Technische signalen" geeft, hangt volledig af welke opportuniteiten er zich op de beurs voordoen. Het kan voorvallen dat er zich een paar dagen geen interessante aandelen aanbieden, het aandelen advies wordt beperkt tot echt interessante posities.

Aandelen advies voor de korte termijn kan, net zoals op lange termijn, door iedereen gegeven worden. Maar niet iedereen geeft goed advies. Je kan je best laten begeleiden door mensen die er dagelijks mee bezig zijn en die gespecialiseerd zijn in deze materie.

1 opmerking:

  1. Zeer informatieve informatie voor en beginnende belegger.

    BeantwoordenVerwijderen